Assalammualaikum

I am an environmentalist. Graduated from USM, currently a student of UM and a big fan of CATS.

Friday, November 19, 2010

variasi mood chenta. fasa manakah hampa?

asslammualaikum

haisyh lama ase nya x update blog
dah naek bersawang dah blog aku nie
ololo..cian blog d anak tirikan..
x lupa eh kat blog kakak chumels nie..hoho

since aku bawu abeh exam jadi tadi dh x sabaq2 nak berfoya2
hehehe~
maka berkeluar makan malam d luar lah aku n rumet
tapi malang nya kedai tomyam nazri tutup plak dah
bawu nak cuci2 mata ..adeh.
so akhirnya kedai nasi kandaq jugak menjadi pilihan
nak wat cam na mmg dah TERsebati nan diri..huee~
maka terpandang lah aku ke arah loving kapel nie...

...

Variasi Mood Cinta

fasa 1 :: menuju puncak kesempurnaan
bila ngah cinta mula berputik nie..mulalah rasa cam berada d awangan2
seolah2 cam ada kat dunia y berbeza
walau lawak jenaka pa pown si dia buat mesti rasa nak gelak terkekeh2 smpai bergolek2 atas lantai an
n bila kuaq makan semua makanan y x sedap powm d tibai
n sumua gak la rasa sedap sampai menjilat jari..
saat ini mmg semuanya indah belaka
n setiap detik tuh terasa oh..bahagia nyaaa!!! ^^.
smpai tidur pown termimpi2 kan sidia..
haha..
(aku taw sgt laaa..HAHA)

gerak momentum maksimum::
ha.masa ini lah hampa kena hargai betoi2
tyme utk bermanja2..ye la fresh lagi ma.
perasaan chenta n sayang tuh ngah kat tahap maksimum
so kalo rasa nak berkepit 24jam pown..berkepit lah hampa.
ni la peringkat terbaik utk menikmati hubungan hampa tuh..




fasa 2 :: Tangani Konflik Suram
lepas dah 3 smpai 6 bulan bersama kehangatan chenta tuh cam dah kurang seket
beransur2 reda.
ha.mulalah terasa urghh..tu x kena..ni xkena..
masing2 dah mula nak tunjuk tanduk
ha.mulalah rasa nak frust menonggeng nan sikap atau attitude sebenar pasangan..

gerak momentum maksimum::
weyh jgn bimbang jgn risau
jgn la cepat nak ringan mulut minx putus
tuh bkn jalan penyelesaian nya..
kalo mula2 macam berada d awangan2 skunk adalah masa utk berpijak d bumi y nyata
biasalah tu setiap owg punya kelebihan n kelemahan kan?
jadi...harus lah belajar menerima.
tyme nie la pasangan akan mula mempersoal betoi ka hubungan y terjalin tuh
betoi2 kena nan jiwa dalam erti kata laen serasi ker kitee???
huhu



fasa 3:: Peringkat Mula Rasa Selesa
bila hubungan dah berusia 6 bln smpai setahun emosi atau perasaan hangat berchenta tuh akan hilang
tapi.........akan bertukar nan perasaan selesa bersama.
auwww..sweet gyla an? taw xpa...HOHO
dalam masa y sma perasaan taboleyh nak menerima kelemahan2 diri pasangan akan berubah jadi OK.
sebab nya kita tawu kita bkn lah wanita y sempurna pown
tapi dia masih n tetap mencintai kita seadanya..
owh terharu gyla..Y-Y

 gerak momentum maksimum::
sebaik ja hubungan hampa capai tahap nie
boleh lah beralih kepada aktiviti2 y hmpa buat dulu2 sebelom jumpa sidia
kalo waktu hangat becinta walopown dia suka memancing hampa x suka
sanggup ja dok berejam2 tunggu ikan timbul
tapi ikan x timbul2..hangat bechenta pya pasal...
sanggup gak tunggu..
telupa y waktu tuh sepatutnya masa utk bershopping~
haa..jgn cepat melenting!
so tyme nie ialah tyme back to normal life
dia nan ikan y x timbul2 dia..kita nan shopping mall y awesome tuh.ehe
kena wujudkan keseimbangan antara sosial n cinta
nama pown dah selesa~
tapi waktu nie jgn plak smpai tadak masa kat si dia..
harus seimbang oke !!
walo apa pown kelemahan dia haruslah belajar menerima
nie blom kawen lagi nie..
huu~
-______-"



fasa4:: Terjebak Belenggu Kebosanan
OPSS..haha benarkah begitu??
memang la hampa dah selesa bersama..
tapi langkah2  utk menyemarakkan kasih syg n perasaan chenta tuh harus d buat selalu
walaupown dah serasi..
tapi perasaan terlalu selesa boleyh bertukar menjadi pembunuh
sebab terlalu bosyan..huhu

gerak momentum maksimum::
bahayanya peringkat nie ialah ada kemungkinan hampa nan pasangan akan mula rasa bosyan
sebab dah terlalu selesa
masa sepatutnya bersama kawan2 bershopping n bersuka ria
telah bertukar menjadi hari menunggu ikan timbul
jadi mulalah rasa what?? this is so not me.
mmg la kita kena berkongsi hobi so that akan bertambah serasi
tapi jgn smpai kita mengasingkan diri dari kehidupan nan kawan2
girls out day mesti kena ada !
jadi x dak la hmpa borink asyik dok tunggu ikan timbul ja.....
satgi mulalah lah nak menyalahkan pasangan..hoho  
sgt tidak kena.
kejutan n surprise tuh harus d selang seli dlm hubungan
so that hampa n pasangan akan rasa seolah2 seperti waktu awal2 hangat bcinta dulu.
baru la x bosyan..
^__^


....


so fasa manakah hampa skunk? :)

1 comment:

cik EPAL said...

wahh gitu lah kan. semoga semakin membara bara. huehuehue